De rondritten

Wereldwijd worden maatregelen genomen om het coronavirus (COVID-19) in te dammen.
Tata Steel volgt één op één de actuele voorschriften van nationale overheden op. In Nederland gaat het dan om de voorschriften van het RIVM en het actuele advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Daarom heeft Tata Steel besloten om bedrijfsbezoeken en hiermee dus ook de stoomtreinritten op te schorten.

Reeds gemaakte boekingen zijn geannuleerd en het hiervoor overgemaakte geld is teruggestort.
Reserveringen zijn tot nader bericht niet mogelijk. Wanneer reserveringen weer mogelijk zijn, is afhankelijk van de ontwikkelingen.

We vertrouwen op uw begrip.

Onderweg

Publieksritten

Speciaal voor belangstellenden die niet bij Tata Steel werkzaam zijn, verzorgen wij op een aantal zondagen een rondrit over het bedrijfsterrein. Vertrekpunt is ons station Velserbosch gelegen nabij de hoofdingang van Tata Steel IJmuiden. De route vindt u hier.

De rit is ongeveer 15 km lang en duurt inclusief de stop ruim anderhalf uur.

U kunt dan met eigen ogen zien wat er zo al komt kijken bij het maken van staal. Een unieke gelegenheid omdat het terrein normaal niet toegankelijk is voor belangstellenden.

De rit gaat langs de fabrieken, waarbij onze speaker u uitlegt wat er buiten te zien is. U krijgt zo een beeld van wat er bij het maken van staal komt kijken.

maanddatumaantal rittenOpmerkingen
april26-4-20201Geannuleerd ivm Corona
mei17-05-20201Nog niet bekend
juni28-06-20201Nog niet bekend
juli26-07-20201Nog niet bekend
augustus30-08-20202Nog niet bekend
september27-09-20202Nog niet bekend
oktober25-10-20202Nog niet bekend

Datums voor de ritten in 2020

De datums voor de ritten vindt u in de tabel hiernaast.

Ongeveer halverwege de rondrit zal de trein een stop maken om water in te nemen. U kunt dan de trein even verlaten om uw benen te strekken en foto’s te maken van de trein. Ook is het mogelijk om even op de locomotief kijken.

U kunt aan boord diverse frisdranken, koffie, koeken en souvenirs kopen. U kunt uitsluitend contant betalen. Betalen met PIN is helaas niet mogelijk. Houdt u er wel rekening mee dat er voor de gehele trein een rookverbod van kracht is.

Voor deelname aan de rondritten gelden onze Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring. Lees die vóórdat u kaarten reserveert. Door bovenaan op deze pagina op de groene knop met “RESERVEREN” te drukken, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacyverklaring. U wordt dan doorgestuurd naar Tata Steel Events die de reservering verzorgt.

 

Overige rondritten

Informatie over de rondrit voor medewerkers van Tata Steel vindt u hier.

Route naar station Velserbosch

Komend vanaf Beverwijk kiest u richting Tata Steel.

U komt op een weg met gescheiden rijbanen en bomen in de middenberm. U rijdt steeds rechtdoor, over de brug tot 30 meter voor de gesloten bedrijfspoort.

U slaat linksaf tussen 2 gebouwen door en volgt de weg naar links tot aan het water.
Inmiddels zult u al enige malen de bordjes met de tekst “Velserbosch” zijn gepasseerd.
Nadat u uw vervoermiddel heeft geparkeerd loopt u via een zigzaggende hellingbaan naar boven waar u het station ziet staan.
Personen met zeer weinig lucht dienen rekening te houden met een flinke helling.

Komend vanaf de sluizen (IJmuiden).

Nadat u de cementfabriek aan uw linkerzijde bent gepasseerd slaat u linksaf en bij de volgende verkeerslichten weer linksaf. Verder volgt u de route zoals hierboven beschreven.

Komend vanaf de Velser pont.

Nadat u aan uw linkerzijde het gesloten havengebouw bent gepasseerd, slaat u linksaf over het spoor. Bij de volgende verkeerslichten gaat u rechts, de daarop volgende links en verder volgt u de route zoals hierboven beschreven.

Openbaar vervoer

Op zondag is er geen openbaar vervoer. De loopafstand vanaf station Beverwijk is 4 km.

De GPS locatie voor de parkeerplaats bij station Velserbosch is: N52.47212 en E4.62392