Wie wij zijn

Wij zijn een vereniging van meer dan 60 enthousiaste werkers van jong tot (zeer) oud, die die in een gezellige en ontspannen sfeer de stoomtractie op de Hoogovens in IJmuiden in stand houden.

Wij rijden wij een aantal zondagen per jaar ten behoeve van belangstellenden van buiten Tata Steel een rondrit over het bedrijfsterrein. Daarnaast rijden we voor diverse open dagen binnen Tata Steel.

Wij beschikken over bekwame, goed opgeleide medewerkers die garant staan voor een aangename, leerzame maar vooral ook veilige rit.

Lidmaatschap

Er is bij ons plaats voor positieve doeners met een hart voor historisch materieel.

Als u lid wilt worden van onze vereniging kom dan eens langs bij onze werkplaats op het terrein van Tata Steel of bel, mail of fax. De eerste 3 dagen van de week zijn er altijd mensen aanwezig. Buiten de normale uren overdag is er ook op maandagavond, dinsdagavond en zaterdagochtend gelegenheid om aan het materieel te schilderen, sleutelen, enz .
 

Bij gebleken geschiktheid bestaat de mogelijkheid om opgeleid te worden tot stoker, daarna tot rangeerder en tenslotte tot machinist. Daarnaast kunt u meehelpen in de trein als conducteur of achter de bar.

De locatiecode van onze werkplaats is 2G 07 op het bedrijfsterrein. Wilt u ons bezoeken dan zult u moeten beschikken over een Tata Steel pas. Heeft deze niet dan dient u een dagtoegangsbewijs op te halen bij de Dienst BedrijfsBeveiliging (ingang Rooswijk). Het lidmaatschap bedraagt €10,– per jaar.

De werkplaats

We beschikken over een goed uitgeruste werkplaats met draai- en freesbanken, lasapparatuur en allerlei gereedschappen. Er zijn een kantine en een kleed- en wasruimte aanwezig.

De locatiecode van onze werkplaats is 2G-07 op het bedrijfsterrein van Tata Steel in IJmuiden. Wilt u ons bezoeken, neemt u dan vooraf contact met ons op.

Onze contactgegevens vindt u hier.

Indien u niet beschikt over een Tata pas, dan dient u een dagtoegangsbewijs op te halen bij de Dienst Bedrijfsbeveiliging (ingang Rooswijk). Denk om een geldig legitimatiebewijs. (Paspoort of identiteitsbewijs. Een rijbewijs is niet voldoende).

Ons materieel

Naast onze twee stoomlocomotieven beschikken wij over drie diesel locomotieven, twee energie wagens, zes passagierrijtuigen en een aantal voertuigen die bij de Hoogovens in gebruik zijn geweest.